Algemeen

BIANCA’S KUNST KEERT TERUG NAAR OALE GROND IN DELDEN

DELDEN – Het is een hartelijk weerzien met Twente, de geboortestreek van kunstenares Bianca ten Thije. Na lange tijd exposeert zij weer in de regio die zij zo koestert. Vanaf Tweede Paasdag, 10 april, is haar werk te bewonderen in Galerie Pots in Delden.

“Na het sluiten van mijn galerie in Ootmarsum in 2020 is dit mijn eerste expositie bij een andere galerie. Tot die tijd had ik mijn eigen atelier en galerie in ons huis op landgoed Nettelhorst in Lochem, waar ik sinds enkele jaren woon,” aldus Bianca ten Thije, voorheen Bianca Leusink.

Haar kunst gaat nu ook de grens over. “We zijn bezig met een verhuizing naar Spanje. Daar willen we straks kunst gaan maken en verkopen, maar tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat mijn werk ook in Nederland te koop is. Daarom ben ik een samenwerking aangegaan met Galerie Pots, een mooie en professionele galerie die wordt gerund door vakkundige en lieve mensen. Tijdens onze eerste ontmoeting was er meteen een klik en besloten we om samen te werken.”

Het werk van Bianca zal hier te koop zijn, met als uitgangspunt dat er voortdurend nieuwe doeken en andere werken beschikbaar zullen zijn. De expositie wordt geopend op Tweede Paasdag van 13.30 uur tot 17.00 uur en duurt tot medio juli.

De openingstijden zijn op vrijdag en zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Na de expositie blijven de kunstwerken bij Galerie Pots beschikbaar.

Voor Bianca is het een bijzonder weerzien met Delden. “Met Delden heb ik sowieso een warme band. Als kind kwam ik er al veel, mijn moeder komt uit Ambt Delden waar mijn opa en oma nog tot aan hun dood woonden en ik vaak bleef logeren. Een aantal jaren geleden heb ik in samenwerking met het echtpaar Duinstee ook een galerie gehad in het mooie karakteristieke Delden. In een later stadium had ik enkele jaren een galerie in Ootmarsum en nu dus opnieuw in Delden. Waarmee de cirkel weer rond is.”