Algemeen

Vliegveld Düsseldorf neemt maatregelen om lange rijen te voorkomen tijdens paasperiode

Met meer dan 23 miljoen passagiers per jaar is vliegveld Düsseldorf een van de grootste luchthavens in Duitsland. Voor veel Nederlanders in het oosten van het land is het een ideale plek om hun vakantie te starten. Speciaal voor Achterhoekers die hun paasvakantie willen beginnen zonder lange rijen, heeft het vliegveld aangekondigd dat reizigers nu de mogelijkheid hebben om de veiligheidscontrole vooraf te boeken.

Vooraf boeken van veiligheidscontrole om wachttijden te verminderen

Een van de belangrijkste maatregelen die vliegveld Düsseldorf heeft genomen, is het nieuwe veiligheidscontrolesysteem. Passagiers kunnen nu voorafgaand aan hun reis via de website van het vliegveld of via hun luchtvaartmaatschappij een tijdslot reserveren voor de veiligheidscontrole. Deze service is steeds populairder bij luchthavens in Europa en daarbuiten, en het vliegveld hoopt hiermee tegemoet te komen aan de wensen van de reizigers.

Andere maatregelen voor verbetering doorstroom

Naast het vooraf boeken van de veiligheidscontrole heeft vliegveld Düsseldorf ook andere maatregelen genomen om de doorstroom van de passagiers te verbeteren. Zo zijn er meer selfservice-check-in kiosken geplaatst en zijn er extra medewerkers ingezet om reizigers te helpen bij het inchecken. Ook is er meer capaciteit bij de bagageafhandeling om de doorstroom te verbeteren.

Woordvoerder over verbetering klantbeleving

“We zijn trots op de maatregelen die we hebben genomen om onze passagiers een zo aangenaam mogelijke reiservaring te bieden”, aldus een woordvoerder van vliegveld Düsseldorf. “We begrijpen dat reizen soms stressvol kan zijn, vooral tijdens drukke periodes”, zegt de woordvoerder.

Verwachtingen tijdens paasperiode

Naar verwachting zullen er tijdens de paasperiode meer dan 700.000 passagiers gebruikmaken van het vliegveld. Vliegveld Düsseldorf hoopt door de getroffen maatregelen dat er een snellere doorstroom is en minder lange wachttijden te creëren. Met als resultaat dat passagiers efficiënter door de luchthaven kunnen komen.