VVV Inspiratiepunt Doetinchem
Algemeen

VVV Inspiratiepunt Doetinchem opent deuren voor bezoekers

Het nieuwe VVV Inspiratiepunt in Doetinchem is geopend door wethouder Henk Bulten. De benedenverdieping van het voormalige postkantoor, waar nu de VVV en het Stadsmuseum gevestigd zijn, is omgetoverd tot een openbare ontmoetingsplek. In het inspiratiepunt kunnen inwoners en bezoekers inspiratie opdoen voor uitjes in de gemeente Doetinchem en de Achterhoek.

Directeur Esther Ruesen is trots op de transformatie: “Bezoekers verwachten steeds meer beleving en met dit inspiratiepunt spelen we daarop in. Door middel van de verhalen van Doetinchem geven we tips over hoe je die zelf kunt beleven. Ik ben ongelooflijk trots op onze vrijwilligers en alle andere partijen die hier een succes van hebben gemaakt.”

Het vernieuwde VVV Inspiratiepunt heeft veel interactieve onderdelen die zelf bediend kunnen worden. Zo is er bij binnenkomst een keuzerad waarmee je aan de hand van vier thema’s verschillende bezienswaardigheden in en om de stad Doetinchem kunt ontdekken. Door het rad te bedienen verandert de projectie op de wand en krijg je tips om eropuit te gaan.

Bij de verhalentap krijg je verhalen uit de stad Doetinchem te zien. Door letterlijk een biertaphendel naar je toe te trekken, krijg je video’s of verhalen over het centrum van de stad te zien. Een stukje verderop in de ruimte stroomt de Oude IJssel over een wand en de vloer, een spectaculair kunstwerk van Rianne te Kaat.

Op de Achterhoek wand krijgen bezoekers tips over de bredere regio en door middel van de Routemixer kun je routes op maat creëren. Tot slot zijn de vitrines omgevormd tot interactieve onderdelen. De historische maquette van Doetinchem (1940) blijft ook in de nieuwe opstelling te zien.

Het VVV Inspiratiepunt is gerealiseerd door Stichting Stadsmuseum Doetinchem en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeente Doetinchem, Achterhoek Toerisme, provincie Gelderland, LEADER/Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en een bijdrage uit de Vrijetijdsagenda van de samenwerkende gemeenten in de Achterhoek. Het project maakt deel uit van een stimuleringsprogramma van Achterhoek Toerisme om fysiek gastheerschap een nieuwe impuls te geven.