PaperWise logo
Bedrijven

Paperwise behaalt de b corp™ certificering: een tastbare mijlpaal in duurzaamheid

PaperWise, bedrijf in de achterhoek en pionier in het produceren van papier uit landbouwafval, viert de recente toekenning van de B Corp™ certificering. Deze erkenning, toegekend aan bedrijven die uitblinken in sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordelijkheid, onderstreept de toewijding van PaperWise aan duurzaamheid. PaperWise is CO₂-neutraal papier en karton van landbouwafval. De missie van PaperWise is om een circulaire economie te creëren door secundaire grondstoffen te upcyclen en de ecologische voetafdruk van verpakkingen, drukwerk en kantoorartikelen te verkleinen.

Peter van Rosmalen, CEO van PaperWise, deelt zijn enthousiasme: “Deze certificering markeert een belangrijke stap voor ons bedrijf. Het bevestigt niet alleen onze inzet voor duurzaamheid, maar ook onze serieuze verantwoordelijkheid om positieve verandering te bewerkstelligen voor mens en milieu.”

PaperWise x B Corp

Een praktische benadering van duurzaamheid

Sinds de oprichting in 2015 heeft PaperWise zich ten doel gesteld om de papierindustrie te verduurzamen. Door papier te produceren uit landbouwafval, een materiaal dat anders zou worden verbrand, draagt het bedrijf aanzienlijk bij aan het verminderen van de milieu-impact in vergelijking met traditioneel papier uit bomen. De inspanningen van PaperWise op het gebied van duurzaamheid worden nu officieel erkend met de B Corp™ certificering. Met een score van 100,3 punten op het B Impact Assessment, een grondige evaluatie van sociale en ecologische prestaties, demonstreert PaperWise haar toewijding aan duurzaamheid.

PaperWise papier heeft een 47% lagere milieubelasting dan papier van bomen en 29% lagere belasting dan gerecycled papier. Het papier van PaperWise verkleint de CO₂-voetafdruk, bespaart bomen en is recyclebaar.

PaperWise x B Corp

Transparantie en verantwoordelijkheid

Voor PaperWise is de B Corp™ certificering meer dan alleen een onderscheiding; het is een belofte om transparant en verantwoordelijk te handelen. Het bedrijf publiceert haar duurzaamheidsprofiel op de B Corp™ website, waardoor stakeholders inzicht krijgen in de impact van de activiteiten van het bedrijf. Van Rosmalen benadrukt: “Wij geloven dat bedrijven een cruciale rol spelen in het streven naar een betere wereld. Deze certificering is een krachtig middel om onze toewijding aan duurzaamheid te demonstreren en anderen te inspireren hetzelfde te doen.”

PaperWise x B Corp

Samenwerking voor een duurzame toekomst

Als nieuw lid van de groeiende B Corp™ gemeenschap, bestaande uit meer dan 8.500 gecertificeerde bedrijven wereldwijd, sluit PaperWise zich aan bij een beweging die streeft naar een economie die mens en milieu ten goede komt. Tessa van Soest, Director of B Lab Benelux, verwelkomt PaperWise hartelijk: “Het bedrijf is een inspirerend voorbeeld van hoe winstgevendheid en een positieve impact hand in hand kunnen gaan. We zijn verheugd om PaperWise te verwelkomen in de B Corp™ gemeenschap.”

PaperWise werkt samen met fabrieken in India en Zuid-Amerika die zich inzetten voor lokale gemeenschappen. Er wordt geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg en het fabricageproces is gericht op veiligheid, zero waste en behoud van ecologie. Landbouwafval als grondstof voor papier biedt boeren in ontwikkelingslanden extra inkomen.

Over b corp™ en b lab

Gecertificeerde B Corporations, ofwel B Corps™, worden door B Lab geëvalueerd en voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordelijkheid. Deze bedrijven streven ernaar om een positieve impact te hebben op hun medewerkers, gemeenschappen en het milieu. Meer informatie is beschikbaar op de B Corp™ website.