Bedrijven

Timmerfabriek Broekhout ontvangt subsidie voor natuurlijk bouwen

Timmerfabriek Broekhout ontvangt subsidie voor natuurlijk bouwen

Broekhout B.V. in Aalten heeft de provinciale tenderregeling ‘Natuurlijk sneller bouwen’ gewonnen met het plan ‘Broekhout 2.0 – op naar industrie 4.0 in houtbouw’. Het bedrijf heeft subsidie gekregen voor het opschalen van natuurlijk bouwen met prefab houtbouw-elementen. De subsidie varieert van €100.000 tot €200.000.

Efficiënter bouwen met natuurlijke grondstoffen

Het innovatieproject stelt Broekhout in staat om efficiënter te bouwen door fabrieksmatige productie van houtbouw-elementen zoals kozijnen, houtskeletbouw en daken met biobased grondstoffen. Het bedrijf zal de productielijnen optimaliseren en geschikt maken voor grotere HSB bouwdelen, investeren in digitalisering van het productieproces en het updaten van het machinepark.

Een versneller voor het opschalen van de productie

Directeur Wijnand Heijnen ziet de subsidie als een versneller voor het opschalen van de productie van Broekhout. De uitbreiding van de productiefaciliteit aan de Vierde Broekdijk 3 in Aalten zal het bedrijf helpen om woningen sneller en efficiënter te realiseren. Daarbij werkt Broekhout samen met het project ‘Samen Biobased Bouwen’ van 8RHK ambassadeurs Wonen & Vastgoed om bij te dragen aan de woningbouwvraagstukken in de regio.