Foodfestival Doetinchem
Evenement

Erop uit in de Achterhoek in juni

De maand juni 2024 in de Achterhoek belooft een bruisende tijd te worden met een breed scala aan evenementen. Of je nu houdt van sport, muziek, cultuur of culinaire festivals, er is voor iedereen iets te beleven. Van triatlons en dorpsfeesten tot historische vieringen en food festivals, de regio biedt een gevarieerd programma vol gezelligheid en vermaak. Hier vind je een overzicht van de hoogtepunten die je niet mag missen.

De Liemers Triathlon in Giesbeek – 1 juni

De maand juni trapt af met de Liemers Triathlon in Giesbeek. Dit sportieve evenement, dat steeds populairder wordt, biedt een unieke ervaring in het prachtige recreatiegebied Rhederlaag. De deelnemers starten om 10:00 uur bij de Giese Kop.

Varsseveld Verrast – 1 juni

Op dezelfde dag biedt Varsseveld Verrast een dag vol gezelligheid en vermaak. Vanaf 12:00 uur kunnen bezoekers genieten van kraampjes, live muziek en een beachvolleybaltoernooi. De dag wordt afgesloten met een feestavond.

Wikee de Viking Toernooi in Vorden – 1 juni

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Wikee de Viking Toernooi in Vorden. Dit jaarlijkse evenement combineert sport en muziek, met een feestelijke afsluiting door de band Roxx.

Ronde van Ulft – 1 juni

De derde editie van de Ronde van Ulft vindt plaats op 1 juni. Deze wielerwedstrijd biedt zowel ervaren wielrenners als jonge talenten de kans om hun vaardigheden te tonen. Er is een speciaal programma voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar.

Jubileumconcert Muziekvereniging De Club in Didam – 1 juni

Muziekliefhebbers kunnen genieten van het jubileumconcert van Muziekvereniging De Club in Didam. Samen met de band Kaliber vieren zij hun 130-jarig bestaan met een veelzijdig muzikaal programma.

Dorpsfeest in Wehl – 30 mei t/m 2 juni

Het Dorpsfeest Wehl biedt vier dagen feestplezier voor jong en oud. Met activiteiten variërend van een seniorenmiddag tot zomercarnaval is er voor ieder wat wils.

Oldtimer Treffen in Sinderen – 2 juni

Op 2 juni vindt het Oldtimer Treffen in Sinderen plaats, met als thema “HOUT”. Bezoekers kunnen genieten van een indrukwekkende verzameling oldtimers en demonstraties over houtgebruik in de agrarische sector.

Eiberrun in Eibergen – 2 juni

De Eiberrun is een sportief evenement voor hardlopers van alle leeftijden. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, variërend van 750 meter tot 10 kilometer, en genieten van een gezellig sportplein.

Toer de Sjoer in Bekveld – 2 juni

De fietstocht “Toer de Sjoer” in Bekveld biedt twee routes van 10 km en 40 km. Deelnemers kunnen na afloop genieten van eten en drinken bij de startlocatie aan de Hogenkampweg.

The Gravel Gunners Swapmeet in Zutphen – 2 juni

Liefhebbers van kustom kulture en vintage motorfietsen kunnen hun hart ophalen bij The Gravel Gunners Swapmeet in Zutphen. Dit evenement biedt een scala aan standjes, muziek en foodtrucks.

Didam op Stelten – 2 juni

Didam op Stelten biedt een dag vol activiteiten en kraampjes in het centrum van Didam. Dit populaire evenement trekt jaarlijks bijna 20.000 bezoekers en biedt plezier voor jong en oud.

Culturele Zondag in Doesburg – 2 juni

Op de Culturele Zondag in Doesburg openen kunstenaars, galeries en musea hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen genieten van kunst, ambacht en cultuur in de historische binnenstad.

Korenfestival in Doetinchem – 2 juni

Het Korenfestival in Doetinchem trekt jaarlijks zo’n 20 koren uit heel Nederland. Het evenement biedt een breed scala aan muziekstijlen en wordt gehouden op diverse podia in de binnenstad.

Zomerfeesten in Epse – 7 t/m 9 juni

De Zomerfeesten in Epse bieden een weekend vol muziek, activiteiten en gezelligheid. Bezoekers kunnen genieten van bands, DJ’s, foodtrucks en tal van festiviteiten voor jong en oud.

Internationaal Marveldtoernooi in Groenlo – 7 t/m 9 juni

Het Marveldtoernooi is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi in Groenlo. Jeugdteams van topclubs uit de hele wereld komen hier samen voor een competitief en sportief weekend.

Wijnfeest in Aalten – 7 t/m 9 juni

Tijdens het Wijnfeest in Aalten presenteren wijnboeren uit de Achterhoek en Duitsland hun wijnen. Bezoekers kunnen genieten van muziek en een ontspannen sfeer op de Markt in Aalten.

Reurpop Festival in Ruurlo – 7 t/m 9 juni

Het Reurpop Festival biedt drie dagen vol muziek, spektakel en theater. Met een gevarieerd programma voor jong en oud, is er voor iedereen iets te beleven op dit populaire festival.

Spieren voor Spieren Rally in Gorssel – 8 juni

De Spieren voor Spieren Rally is een spannende en uitdagende autorally in Gorssel. De opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren, die zich inzet voor kinderen met spierziekten.

Hanzefeest in Doesburg – 8 juni

Op 8 juni verandert Doesburg in een middeleeuws festijn tijdens het Hanzefeest. Bezoekers kunnen genieten van straattoneel, muziek en marktstalletjes in de historische binnenstad.

Lochemse Cityrun – 8 juni

Op 8 juni vindt de Lochemse Cityrun plaats. Deze hardloopwedstrijd door het centrum van Lochem trekt jaarlijks vele enthousiaste lopers en supporters. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden en na afloop genieten van de feestelijke sfeer in het centrum.

Zutphense Wandelvierdaagse – 13 t/m 16 juni

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Zutphense Wandelvierdaagse. Van 13 tot en met 16 juni lopen de deelnemers prachtige routes door het afwisselende landschap rondom Zutphen. Elke dag biedt nieuwe uitdagingen en mooie uitzichten.

Vordense Kermis – 14 t/m 17 juni

De Vordense Kermis is een traditioneel dorpsfeest dat van 14 tot en met 17 juni plaatsvindt. Met kermisattracties, live muziek en gezellige kraampjes biedt de kermis vermaak voor jong en oud.

Vestingdag Groenlo – 16 juni

Op 16 juni herleeft de geschiedenis tijdens de Vestingdag in Groenlo. Bezoekers kunnen genieten van historische demonstraties, marktkraampjes en straattheater. Het hele stadje ademt de sfeer van vervlogen tijden.

Festival Mañana Mañana in Vorden – 20 t/m 23 juni

Van 20 tot en met 23 juni vindt het Mañana Mañana Festival plaats in Vorden. Dit evenement biedt een ontspannen sfeer met muziek, theater en culinaire verrassingen. Een ideale gelegenheid om even helemaal tot rust te komen.

Achterhoek Food Festival in Doetinchem – 23 juni

Op 23 juni kunnen culinaire liefhebbers hun hart ophalen tijdens het Achterhoek Food Festival in Doetinchem. Lokale producenten presenteren hun heerlijkste producten en bezoekers kunnen genieten van proeverijen en workshops.