Kluntjespot Haarlo
Evenement

Expositie en klokkengeluiden bij de Kluntjespot in Haarlo

Erfgoedviering in Gelderland

ETTEN – Kerkgebouwen zijn een vertrouwd beeld in de Gelderse steden en dorpen, vaak meerdere per plaats. Gelderse Kerken spant zich in om het religieus erfgoed en de monumentale kerken in Gelderland te behouden voor toekomstige generaties. Dit jaar viert de stichting haar 50-jarig bestaan met een reeks gevarieerde evenementen op verschillende locaties.

Klokkengebeier in de KLuntjespot in Haarlo

Ter ere van dit jubileum zullen op zaterdag 1 juni om 14.00 uur de klokken van de Kluntjespot in Haarlo luiden. Dit betoverende geluid, een symbool van verbondenheid en traditie, markeert het begin van een speciale dag. Aansluitend wordt de expositie geopend van de Friese kunstenares Doet Boersma.

Een kunstzinnige ontdekkingstocht

Doet Boersma zal van juni tot en met half september haar werken tentoonstellen in de Kluntjespot, op elke vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. Haar kunst belicht een scala aan thema’s en emoties, en biedt bezoekers een inspirerende en reflectieve ervaring.

Toegang en informatie Kluntjespot in Haarlo

De toegang tot zowel de klokkengebeurtenis als de expositie is gratis, hoewel vrijwillige bijdragen ter ondersteuning van het behoud van dit historische erfgoed zeer welkom zijn. Meer details over de expositie en andere activiteiten zijn te vinden op de website van de Kluntjespot: https://kluntjespot.nl.

Een dag vol culturele pracht en geschiedenis

De combinatie van klokkengebeier en kunstexpositie bij de Kluntjespot in Haarlo belooft een dag te worden vol culturele rijkdom en historische betekenis. Gelderse Kerken nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze viering van vijf decennia toewijding aan het behoud van ons erfgoed.