Maartenskerk
Evenement

Expositie trouw- en doopjurken in Maartenskerk in Etten

Historisch erfgoed in Gelderland gevierd

ETTEN – Gelderland kent vele historische kerkgebouwen, elk met een uniek verhaal. Gelderse Kerken, een organisatie gewijd aan het behoud van religieus erfgoed en monumentale kerken in de provincie, viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Ter ere van deze mijlpaal worden verschillende evenementen georganiseerd op diverse locaties.

Een zeldzame kijk in de Maartenskerk

Om het jubileum te vieren, opent de Maartenskerk (Oude Kerk) in Etten gedurende de hele maand juni elk weekend haar deuren voor het publiek. Maar dat is niet alles. De vrijwilligers hebben een unieke expositie van trouw- en doopjurken georganiseerd, een eerbetoon aan eeuwenoude tradities en historische momenten die plaatsvonden in deze prachtige kerk.

Een betoverend tafereel

Bezoekers kunnen zowel binnen als buiten de kerk genieten van prachtige versieringen die de sfeer van weleer oproepen. Als kers op de taart staan voor het kerkgebouw twee authentieke trouwauto’s opgesteld, waardoor een wandeling rondom de kerk een reis door de tijd wordt. De vrijwilligers nodigen iedereen van harte uit om deze unieke bezienswaardigheid te komen ervaren.

De Maartenskerk bezoeken

De Maartenskerk is geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur gedurende de weekends in juni. Toegang is gratis, maar vrijwillige donaties ter ondersteuning van het behoud van het religieus erfgoed worden zeer gewaardeerd. Voor meer details en eventuele wijzigingen in het programma kun je terecht op de website van de Maartenskerk: https://maartenskerketten.nl.

Een bezoek dat je je lang zult herinneren

De expositie van trouw- en doopjurken in de Maartenskerk biedt niet alleen een unieke kijk in het verleden, maar herinnert ons ook aan de waarde van historisch erfgoed. De organisatie achter dit evenement nodigt iedereen uit om deel te nemen aan dit feest van cultuur en geschiedenis, een viering van vijf decennia toewijding aan het behoud van ons erfgoed.