Horeca

Pannenkoek van De Heikamp valt in de prijzen op HoReCaVa

Pannenkoekenrestaurant de Heikmap uit Ruurlo heeft op de Horecava een derde plaats behaald in de verkiezing tot beste pannenkoek. Ze vielen in de prijzen met culinaire kunstwerk: de Vanille Flamboyé. Dit is een pannenkoek gemaakt met zelf verbouwde tarwe. De pannenkoek verraste de jury met zijn harmonie van smaken.

Jubileumsucces voor De Heikamp

Eigenaar Bert van Zijtveld is trots op deze prestatie in het jubileumjaar van het restaurant: “We vieren dit jaar het 50-jarig jubileum van De Heikamp. We hebben allerlei festiviteiten op het programma staan en dan beginnen we het jaar met deze prestigieuze prijs!”

Maandenlang aan de perfecte pannenkoek gewerkt

Het team van De Heikamp heeft maandenlang gewerkt aan de perfecte pannenkoek. Simon Kamperman, de jongste chef-kok van De Heikamp, vertelt: “De smaken moeten kloppen. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. De concurrentie is moordend, dus dan moet je de lat echt hoog hebben liggen.”

De Heikamp: duurzaamheid en korte keten

De Heikamp is als enige pannenkoekenrestaurant in Nederland in staat om zijn eigen tarwe te verbouwen. Van Zijtveld legt uit: “Wij staan voor duurzaamheid en daar hoort de korte keten bij. De kortste weg van boer naar bord. De pannenkoek Vanille Flamboyé is ook het verhaal van de Achterhoek. Terwijl het lijkt alsof de hele wereld in brand staat, leeft men in de Achterhoek in harmonie. De verschillende smaken, die in je mond samensmelten tot een unieke belevenis, staan symbool voor de harmonie in de Achterhoek.”

Prijswinnaar Simon Kamperman