Uitstapjes

De mooiste kastelen in de Achterhoek

Verborgen tussen het groen van de Achterhoek vind je historische kastelen. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste kastelen die de Achterhoek te bieden heeft. Elk kasteel heeft zijn eigen uniek charme en geschiedenis. Ontdek de kastelen van de Achterhoek.

Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh

Afbeelding gemaakt door: Arch

Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg is een van de grootste kastelen van Nederland. Dit middeleeuwse kasteel is omringd door een prachtige slotgracht. Tijdens een bezoek kan je door de mooie kasteeltuin wandelen en de indrukwekkende kunstcollectie bewonderen. Het kasteel organiseert regelmatig leuke evenementen en rondleidingen.

Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo

Afbeelding gemaakt door: Jaalbers

Kasteel Ruurlo ligt midden in een betoverend park aan de rand van Ruurlo. In het kasteel vind je een museum dat gewijd is aan de werken van Nederlands kunstenaar Carel Willink. Tevens is er een wisselende collectie. Het interieur van het kasteel is prachtig gerestaureerd en een bezoek aan het museum is zeker de moeite waard.

Kasteel Vorden

Kasteel Vorden

Afbeelding gemaakt door: Roger Veringmeier

Kasteel Vorden ligt in het charmante dorpje Vorden en is omgeven door een prachtig landgoed. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. Bezoekers kunnen hier genieten van een mooie wandeling door de kasteeltuin en het bosrijke gebied eromheen. Het kasteel is deels bewoond, maar delen ervan zijn open voor het publiek.

Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg

Afbeelding gemaakt door: Technische Fred

Kasteel Slangenburg ligt in een rustig natuurgebied bij Doetinchem. Het kasteel dateert uit de 17e eeuw en is omgeven door een gracht en prachtige tuinen. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt als gastenverblijf voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. Een wandeling door het landgoed is een echte aanrader.

Kasteel De Wildenborch

Kasteel De Wildenborch

Afbeedling gemaakt door: Kasteelbeer

Kasteel De Wildenborch ligt verscholen in het groen bij Vorden. Dit kasteel was ooit eigendom van de beroemde dichter A.C.W. Staring. Het landgoed is privébezit, maar de tuinen zijn op bepaalde dagen geopend voor publiek. De idyllische omgeving maakt dit kasteel tot een romantische plek om te bezoeken.

Kasteel Keppel

Kasteel Keppel

Foto gemaakt door: Arch

Kasteel Keppel in Laag-Keppel is een kasteel met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het kasteel wordt nog steeds bewoond, maar de prachtige tuinen en het park zijn toegankelijk voor bezoekers. Het is een perfecte plek voor een rustige wandeling en om te genieten van de natuur.

De Achterhoek biedt met zijn kastelen een unieke blik in de geschiedenis en schoonheid van Nederland. Elk kasteel heeft zijn eigen verhaal en charme. Perfect voor een leuk uitstapje. Welk kasteel ga jij bezoeken?