Kabouterpad Ruurlo
Uitstapjes

Het Kabouterpad in Ruurlo viert zijn 20-jarig jubileum

Ruurlo, 13 juni 2024 – Het Kabouterpad in Ruurlo viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum, een mijlpaal die het pad heeft gekroond tot de meest succesvolle kinderroute in de Achterhoek. Sinds de lancering hebben duizenden kinderen de betoverende wereld van kabouters ontdekt tijdens hun uitstapje door dit betoverende bospad.

Renovatie en viering

Ter ere van deze speciale gelegenheid zijn alle kabouters liefdevol gerenoveerd en opnieuw geverfd in hun originele kabouteroutfit, compleet met een stralende glimlach. De oorspronkelijke initiatiefnemers van het Kabouterpad vierden de onthulling van de vernieuwde route met trots.

Persoonlijke herinneringen

Edwin Kok, een van de initiatiefnemers, deelt zijn herinneringen aan de start van het Kabouterpad en de overweldigende vraag naar kaboutermutsen in de begindagen. Evelien van Dort benadrukt het magische moment waarop kinderen door de kabouterpoort stappen en het grote bomenbos ingaan, begeleid door het boekje “Op pad met Wouter Kabouter”.

Internationale bekendheid

In de afgelopen 20 jaar heeft het Kabouterpad veel erkenning ontvangen, waaronder de prestigieuze Klasbak trofee uitgereikt door Toon Naber, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, tijdens de Tour Culinair. Het pad heeft zelfs internationale bekendheid gekregen en is nu beschikbaar in het Duits.

Toekomstige generaties inspireren

Met de vernieuwde route hopen de initiatiefnemers niet alleen het succes van de afgelopen 20 jaar te vieren, maar ook een nieuwe generatie te inspireren om te genieten van het Kabouterpad. De populaire kaboutermutsen en het boekje “Op pad met Wouter Kabouter” zijn te koop bij VVV Ruurlo en de Heikamp. Het pad is het hele jaar door te bewandelen bij de Heikamp in Ruurlo, waar de betovering van het Kabouterpad wacht om ontdekt te worden.