kampeerseizoen achterhoek
Uitstapjes

Kampeerseizoen in de Achterhoek geopend met de eerste haring!

Op maandag 27 maart werd bij Camping Oetdoor in Haarlo het kampeerseizoen van Kamperen in de Achterhoek officieel geopend. Wethouder Teselink van de gemeente Berkelland sloeg samen met eigenaresse Manon Hollink op symbolische wijze de eerste haring in de grond bij de nieuwe Scandinavische accommodaties. Maar liefst 32 kampeerbedrijven staan weer klaar voor een verrassend en gastvrij seizoen.

Bijzonder kampeeraanbod met Achterhoeks boerenverstand

Bij Camping Oetdoor draait alles om het Scandinavische buitenleven, maar dan op zijn Achterhoeks. “Met onze nieuwe boshuisjes (type trekkershut) willen we het Scandinavische hygge combineren met het soms ruwe buiten zijn. Gasten kunnen het hele jaar door recreëren zonder de luxe van verwarming, maar met duurzame alternatieven én Achterhoeks boerenverstand. Door terug te gaan naar de basis en stil te staan bij de meest simpele dingen, ervaar je pas echt wat luxe is,” aldus Manon.

Divers kampeeraanbod in de Achterhoek

Het kampeeraanbod van Kamperen in de Achterhoek is erg divers. Zo lopen de koeien bij Camping De Mebel langs je tent, slaap je op hoogte in een boomhut bij Camping Goorzicht of overnacht je in een brandweerauto bij Jan Klaassen Dromenland.

Gasten beoordelen de Achterhoek met 8,9

Uit onderzoek van Achterhoek Toerisme onder ruim 500 verblijfsgasten blijkt dat zij hun verblijf in de Achterhoek waarderen met een gemiddeld rapportcijfer van 8,9. De uitgebreide fietsmogelijkheden, de afwisselende omgeving en de vriendelijkheid van de mensen zijn de drie belangrijkste redenen voor gasten om voor de Achterhoek te kiezen. “Wij waren aangenaam verrast door de prachtige natuur, gezellige dorpskernen, kleine stadjes, de gemoedelijkheid en vriendelijkheid van de inwoners,” aldus een van de respondenten.

Gratis “Rondje-om-de-tent”-routeboekje

Met de gratis Camping Card Achterhoek ontvangen gasten dit jaar niet alleen een aantrekkelijk kampeertarief en korting op leuke uitstapjes in de regio, maar bij aankomst ook het “Rondje-om-de-tent”-routeboekje. Hierin staan 13 aantrekkelijke fietsknooppuntenroutes die starten bij een van de Toeristische Overstappunten in de Achterhoek.

Meer informatie over het kampeeraanbod en de Camping Card Achterhoek

Meer informatie over het kampeeraanbod en de Camping Card Achterhoek is te vinden op www.kamperenindeachterhoek.nl.

Fotograaf: Feikje Bremer