Uitstapjes

KLIMBOS ACHTERHOEK VIERT TIENJARIG BESTAAN MET NIEUWE KLIMROUTE

Op 31 maart vierde Klimbos Achterhoek zijn tienjarig bestaan en opende wethouder Gerjan Teselink onder toeziend oog van gasten en medewerkers de nieuwe klimroute feestelijk.

In 2013 opende Klimbos Achterhoek zijn deuren in Ruurlo. Bert van Zijtveld, eigenaar van De Heikamp, zocht naar een beleving om toe te voegen aan Ruurlo en besloot in samenwerking met Klimbos Nederland Klimbos Achterhoek te ontwikkelen. “En met succes! Want samen hebben we dit geweldige klimbos ontwikkeld en door de jaren heen blijven aanpassen”, aldus Van Zijtveld. Het blijkt nog steeds succesvol, want tien jaar later is het klimbos er nog steeds en weten veel gasten het jaarlijks te vinden en te ervaren. Wethouder Teselink beaamt dit: “Het Klimbos is een geweldige aanvulling op het recreatieve aanbod in de regio. Niet alleen inwoners van de gemeente weten het te vinden, maar ook voor het toerisme is het een belangrijke trekker.”

De viering van het jubileum werd extra feestelijk door de opening van de nieuwe klimroute, route Zwart. Directeur Rodrick de Wolff vertelt: “De behoefte aan een nieuwe en uitdagendere route werd steeds groter. Met route Zwart wordt aan deze behoefte voldaan, je kunt zelfs tot 20 meter hoogte gaan!” Locatiemanager Dirk Liebrand voegt toe: “Het uitzicht vanaf route Zwart is fantastisch!”

Klimbos Achterhoek maakt deel uit van Klimbos Nederland met in totaal 5 locaties: Klimbos Achterhoek, Klimbos Brabantse Wal, Klimbos Dordrecht, Klimbos Gooi-Eemland en Klimbos Veluwe. Elk klimbos heeft verschillende routes waar jong en oud 3 uur klimplezier kan beleven.

Fotograaf: Marjolein Hameleers.