Zomerfietstochten Achterhoek
Uitstapjes

VVV Zomerfietstochten door de Achterhoek

De werkgroepen van de VVV Oude IJsselstreek organiseren ook deze zomer een aantal fietstochten op zondag. Deze uitstapjes starten elke keer in een andere plaats in onze gemeente. Dit jaar is er weer een prachtige reeks fietstochten gepland die zowel de lokale bevolking als bezoekers van buitenaf de kans geven om de prachtige omgeving van de Oude IJsselstreek te verkennen. De routes zijn zorgvuldig uitgekozen om de mooiste en meest interessante plekken van onze gemeente te laten zien.

Zomerfietstocht Terborg

De eerste zomerfietstocht start op 7 juli vanuit Terborg. Dit pittoreske stadje, bekend om zijn historische gebouwen en schilderachtige landschappen, biedt een perfecte start voor een ontspannende fietstocht. De route zal door rustige wegen en paden leiden, langs bezienswaardigheden zoals het Kasteel Wisch en de mooie bossen rondom Terborg.

Zomerfietstocht Silvolde

Op 14 juli verplaatsen we ons naar Silvolde. Silvolde staat bekend om zijn landelijke charme en groene velden. De fietstocht van deze dag zal deelnemers meenemen langs kronkelende wegen en door idyllische dorpen, met voldoende gelegenheid om te stoppen en te genieten van het uitzicht. Onderweg zijn er ook enkele interessante historische plekken te bewonderen, zoals de St. Mauritiuskerk.

Zomerfietstocht Varsseveld

De derde fietstocht vindt plaats op 21 juli en vertrekt vanuit Varsseveld. Deze tocht is speciaal omdat Varsseveld niet alleen een prachtig dorp is met een rijke geschiedenis, maar ook de geboorteplaats van de beroemde voetballer Guus Hiddink. De route zal langs enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Varsseveld voeren, waaronder het monument voor de Slag om Varsseveld.

Zomerfietstocht Gendringen

Op 28 juli begint de fietstocht vanuit Gendringen. Deze tocht zal door de prachtige natuur van de Oude IJsselstreek slingeren, waarbij deelnemers kunnen genieten van het rustige platteland en de schilderachtige uitzichten over de rivier de Oude IJssel. Gendringen zelf biedt ook enkele interessante stops, zoals het historische gemeentehuis en diverse gezellige horecagelegenheden.

Zomerfietstocht Ulft

De tocht van 4 augustus vertrekt vanuit Ulft, een dorp dat bekendstaat om zijn industriële erfgoed en bruisende culturele leven. De route zal een mix zijn van natuur en cultuur, met stops bij onder andere het DRU Industriepark, een voormalige ijzergieterij die nu een cultureel centrum is.

Zomerfietstocht Megchelen

Op 11 augustus starten we in Megchelen, een klein en pittoresk dorpje dicht bij de Duitse grens. De route biedt een unieke kans om het grensgebied te verkennen, met zijn mix van Nederlandse en Duitse invloeden. De tocht voert door rustige landbouwgebieden en langs historische plekken die het rijke verleden van de regio illustreren.

Zondagfietstocht Varsseveld

De laatste fietstocht van de zomer vindt plaats op 25 augustus, opnieuw vanuit Varsseveld. Deze afsluitende tocht biedt een nieuwe route door het prachtige landschap van de Oude IJsselstreek, met voldoende gelegenheid om nog een keer te genieten van de rustige wegen, groene velden en vriendelijke dorpjes die deze regio zo bijzonder maken.

Belangrijke informatie

De start is tussen 11.00 en 13.00u en het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon en de deelnemers krijgen een routebeschrijving mee. Deelname is op eigen risico.

De zomerfietstochten van de VVV Oude IJsselstreek zijn een geweldige manier om de schoonheid van onze regio te ontdekken, te genieten van de buitenlucht en nieuwe mensen te ontmoeten. We hopen dan ook dat veel mensen de kans zullen grijpen om mee te fietsen en samen een mooie zomerse zondag door te brengen. Tot ziens op een van onze fietstochten!