Wat is er te doen in Lochem? Nieuws uit het Gelderse Lochem.

Algemeen

BIANCA’S KUNST KEERT TERUG NAAR OALE GROND IN DELDEN

DELDEN – Het is een hartelijk weerzien met Twente, de geboortestreek van kunstenares Bianca ten Thije. Na lange tijd exposeert zij weer in de regio die zij zo koestert. Vanaf…
Lees verder

Evenement

De Lochemsebergloop is terug van weggeweest!

Na een aantal jaren afwezigheid heeft een groep enthousiaste sportievelingen het evenement nieuw leven ingeblazen. Op zaterdag 1 april vindt de Woest Lochemsebergloop plaats, met een parcours over een van…
Lees verder

Bezienswaardigheden in Lochem

Lochem, gelegen in de prachtige regio van de Achterhoek, is een charmante stad vol met schilderachtige bezienswaardigheden en activiteiten. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen.

De Lochemse Berg

Begin je avontuur met een wandeling op de Lochemse Berg, een natuurgebied dat bekend staat om zijn indrukwekkende heuvels en diversiteit aan flora en fauna. De wandelroutes bieden prachtige uitzichten over het omringende landschap en zijn geschikt voor wandelaars van elk niveau.

Stadsmuren en Gudulakerk

Ontdek de historische kern van Lochem, waar je de overblijfselen van de oude stadsmuren en poorten kunt zien, die getuigen van het rijke verleden van de stad. Mis ook de prachtige Gudulakerk niet, een gotische kerk uit de 15e eeuw die het stadsgezicht domineert met haar imposante toren.

Kasteel de Cloese

Net buiten het stadscentrum ligt Kasteel de Cloese, een charmant kasteel dat dateert uit de 16e eeuw. Hoewel het kasteel privébezit is en niet voor het publiek toegankelijk, is het omringende park wel open voor bezoekers en biedt het een perfecte locatie voor een ontspannen picknick of wandeling.

Theehuis ’t Besselink

Voor een heerlijke pauze bezoek je Theehuis ’t Besselink. Genesteld in een bosrijke omgeving, is dit theehuis de perfecte plek om te genieten van een kopje thee of koffie, vergezeld van zelfgemaakte taarten en andere lekkernijen.

Ontdek Lochem

Lochem biedt een mix van natuur, cultuur en historie, waardoor het een geweldige bestemming is voor zowel een dagje uit als een langere vakantie. Het is een stad die je zeker zult waarderen en herinneren.