Lochemsebergloop, witte wieven.
Evenement

De Lochemsebergloop is terug van weggeweest!

Na een aantal jaren afwezigheid heeft een groep enthousiaste sportievelingen het evenement nieuw leven ingeblazen. Op zaterdag 1 april vindt de Woest Lochemsebergloop plaats, met een parcours over een van de mooiste stukjes van de Achterhoek.

Witte wieven verdrijven coronaspook

De Lochemse berg, waar de loop wordt gehouden, is normaal gesproken het gebied van de witte wieven. Maar de afgelopen jaren was het coronaspook de boosdoener, waardoor het evenement niet kon doorgaan. Gelukkig hebben de witte wieven het spook verdreven en zijn ze weer heer en meester op de Lochemse Berg.

Nieuw parcours en startlocatie

De Lochemsebergloop is een evenement dat al jaren in de agenda’s staat van veel hardlopers, zowel fanatiekelingen als minder fanatieke lopers. Het evenement is vernieuwd en heeft een nieuwe startlocatie, een nieuwe route en een finish bij de uitkijktoren Belvedère, op het hoogste punt van de Lochemse Berg.

Geschikt voor zowel de fanatieke als recreatieve lopers

Het evenement is geschikt voor zowel fanatieke hardlopers als recreatieve lopers. Naast hardlopen is er ook ruimte voor sportieve wandelaars. Volwassenen kunnen kiezen tussen een parcours van vijf of negen en een halve kilometer, waarbij er gelopen kan worden in diverse leeftijdscategorieën. Voor kinderen is er de Pikeur Makelaars Kidsrun, waarbij ze kunnen kiezen voor een parcours van 750 of 1500 meter.

Inschrijven via inschrijven.nl

Deelnemers moeten zich vooraf inschrijven via Inschrijven.nl tot en met 31 maart. Op de dag zelf is inschrijven niet mogelijk. Het evenement wordt gesponsord door Woest Sport in Borculo, dat ook als naamgever van het evenement optreedt.

Al met al belooft de Woest Lochemsebergloop een geweldig evenement te worden voor sportievelingen van alle niveaus en leeftijden. Voor meer informatie en inschrijvingen kun je terecht op www.woest-sport.nl/lochemsebergloop.