nieuwbouw velswijk
Algemeen

Bronckhorst akkoord met 17 nieuwe woningen in Velswijk

De gemeente Bronckhorst heeft groen licht gegeven voor de bouw van zeventien nieuwe woningen aan de rand van Velswijk. Het project zal worden gerealiseerd op de plek waar oorspronkelijk het ‘Paardendorp’ zou komen, een initiatief voor woningbouw met bijbehorende bedrijfswoningen en een manage.

Oorspronkelijk plan niet haalbaar

Het oorspronkelijke plan bleek niet haalbaar, aldus wethouder Emmeke Gosselink. “Het lukte niet om dit concept te realiseren.” In plaats daarvan werd de Paardendorpseweg aangelegd met enkele woningen. Ten oosten van deze weg komen nu de zeventien nieuwe woningen.

Verschillende soorten woningen

Het project omvat verschillende soorten woningen, waaronder acht tussenwoningen, vier hoekwoningen, drie patiowoningen en één twee-onder-een-kapwoning. Volgens de gemeente moeten twee derde van de woningen onder een verkoopprijs van 355.000 euro komen en zijn ze met name geschikt voor jongeren en ouderen.

Derde woningbouwproject in korte tijd

Dit is het derde woningbouwproject waarvoor het college van Bronckhorst groen licht heeft gegeven in korte tijd. In Halle worden twaalf nieuwe woningen gebouwd en in Baak komen maximaal 46 nieuwe woningen. De gemeente is open voor meer ideeën voor woningbouw in andere kernen.

Welk dorp is de volgende?

Als mensen ideeën hebben voor woningbouwprojecten in andere dorpen, hoort de gemeente Bronckhorst het graag. Op dit moment lopen er al veel initiatieven voor andere kernen, aldus wethouder Gosselink.