Het OGJO Jeugdorkest
Evenement

Jeugdorkest viert jubileum in Doetinchem

Op zaterdagavond 7 oktober, in het Amphion Theater in Doetinchem, presenteert het Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO) het bijzondere jubileumconcert ‘Connect’. Het markeert een decennium van cultuurverbindende muziekprojecten voor jonge muzikanten.

Internationale Samenwerking

Met dirigent Henk-Jan Heijnen aan het roer, zoekt het 70-koppige orkest tijdens dit jubileumconcert de verbinding met verschillende culturen. Dit doen ze door samen te werken met artiesten van buitenlandse afkomst, zoals DuoDuo uit Syrië, die traditionele gitaren bespelen.

Muzikale Diversiteit

De Braziliaans-Nederlandse dj en producer Fernando Rijstenberg brengt zijn muzikale beats naar het podium, vermengd met het orkest en een rapper. Een Molukse band zorgt voor opzwepende klanken. Het OGJO voert stukken uit die nog nooit door een orkest zijn gespeeld, speciaal voor ‘Connect’ gearrangeerd. Artiesten delen hun levensverhalen en de rol van muziek in hun leven. Dit vormt de rode draad van de avond: de verbindende kracht van muziek.

Kaarten voor het OGJO- jubileum

Het Oost Gelders Jeugdorkest biedt jonge muzikanten tussen 15 en 25 jaar de kans om indrukwekkende concerten te geven. Kaarten voor ‘Connect’ op zaterdag 7 oktober om 20.00 uur in het Amphion Theater (Hofstraat 159, Doetinchem) zijn te koop voor €22,50 via amphion.nl. Voor CJP-pashouders is er een speciale prijs van €17,50.

Mis dit muzikale feest der culturen niet! Bestel snel je kaarten en sluit je aan bij het Oost Gelders Jeugdorkest voor een avond vol wereldmuziek en inspiratie.