Vijftig Jaar Normaal Draaimolen met daarop poppen met kleding
Uitstapjes

Expo kleine halve eeuw Normaal

ZELHEM – Vijftig jaar Normaal betekent een onuitwisbare erfenis. De komende maanden schittert Museum Smedekinck met een bijzondere expositie die de impact van Bennie Jolink en zijn band op de nationale popgeschiedenis in de schijnwerpers zet.

Het Anhangerschap: Een Hechte Band Met Normaal

Nauwelijks was de band opgericht of fans verenigden zich al in groten getale. Geheel in Normaal-stijl kreeg deze toegewijde aanhang de toepasselijke naam: Het Anhangerschap.

Een Levendige Traditie: Høkersweekend

Tot op de dag van vandaag blijft Het Anhangerschap, met bijna tweeduizend leden, een van de grootste fanclubs van een Nederlandse band. “Het Anhangerschap is vooral een hechte familie geworden die nu meerdere generaties omspant. Hoewel Normaal tegenwoordig nog maar één keer per jaar optreedt, is Het Anhangerschap levendiger dan ooit”, aldus voorzitter Ron Lam.

De Verzameling: Een Schat aan Herinneringen

Gedurende bijna vijftig jaar heeft Het Anhangerschap een schat aan parafernalia verzameld die met Normaal te maken hebben. Deze schatten zijn nu te bewonderen in Museum Smedekinck, gelegen in Zelhem, de plaats waar Kantoor Normaal – het managementkantoor – lange tijd gevestigd was.

Van Draaimolen tot Kunst: De Tentoonstelling Ontvouwt Zich

“Verschillende bestuursleden hebben zich de afgelopen periode ingespannen om in Museum Smedekinck een tentoonstelling op te zetten met items die Het Anhangerschap gedurende de afgelopen decennia heeft vergaard”, legt voorzitter Ron Lam uit.

Vijftig Jaar Normaal kast met collectie

Cultuurbehoud en Samenkomst: Museum Smedekinck

De tentoonstelling is gedurende de komende maanden te bezichtigen in het museum, gelegen aan de Pluimersdijk 5. Museum Smedekinck zet zich voornamelijk in voor het behoud van cultureel erfgoed. “Het museum wordt volledig gerund door bestuursleden en de toegangsprijs bedraagt vijf euro”, besluit Ron Lam.