HAN Solar Boat team
Algemeen

Feest! 10 Jaar HAN Solarboat

Het HAN Solarboatteam is jarig! Het team van studenten doet mee aan bootraces op zonne-energie. Ze vieren 10 jaar voortgang en competitie in duurzame solar-technologie.

Jubileumfeest op 24 november

Op 24 november is het groot feest in Doetinchem bij Qconcepts Design & Engineering. Daar viert het HAN Solarboatteam het succes van de afgelopen 10 jaar. De recente prestaties van het team zijn de 2e plaats Solar Class bij de Energy Boat Challenge 2023, 2e plaats sprint van de NK Zonnebootrace 2022, en de 3e bij de Energy Boat Challenge 2021.

Elk jaar stelt het team zichzelf de vraag: “Kunnen we meedoen met de beste ter wereld?” En ook dit jaar was het antwoord bij de Monaco Energy Boat Challenge een duidelijk “ja!” Het HAN team behaalde de tweede plek. Dit wat bewijst dat de slimme ideeën van het Solarboat-team over zonne-energie én varen echt werken.

De weg naar succes: slimme ideeën en samenwerking

In 2013 begon Jurian Rademaker met het project samen met de HAN. Het groeide van een studentenproject naar een plek waar slimme mensen, studenten, en bedrijven samenwerken. Slimme ideeën, geholpen door Qconcepts, zijn de kracht achter de HAN Solarboat.

Jurian zegt dat samenwerken belangrijk is. Het team werkt hard, net als bij topsport, om steeds beter te worden. Ze genieten van het moment dat hun harde werk echt iets oplevert.

De toekomst van team solarboat

Het Doetinchemse HAN Solarboat-team kijkt vol vertrouwen en enthousiasme naar de toekomst. Het blijft een plek waar slimme ideeën, samenwerking, en enthousiasme samenkomen. Het is meer dan een race; het is een reis naar duurzaam varen.

Solar in de Achterhoek

In de Achterhoek zijn zonnepanelen een hot item. Niet allen bij het Solarboat Team. Ook de Didamse onderneming Durasolar is toonaangevend in projecten zoals zonneweides en grootschalige zonne-energie installaties.