Evenement

Winnaars bekendgemaakt van voorronde Kunstbende Gelderland 2023

Op zondag 25 juni zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2023 bekendgemaakt. Deze spannende wedstrijd vond plaats in Poppodium Doornroosje in Nijmegen. Jongeren tussen de 13 en 19 jaar oud hebben gestreden in verschillende categorieën, waaronder Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater, om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars van elke categorie zullen doorgaan naar de landelijke finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 30 september in de Melkweg Amsterdam.

Hieronder staan de winnaars per categorie:

DANS: 1e prijs: Lianne & Shelly (Zevenaar) 2e prijs: Julie & Pien (Didam) 3e prijs: Misgana & Gideon (Millingen a/d Rijn)

DJ: 1e prijs: Naces (Arnhem) 2e prijs: DJ papi (Lobith) 3e prijs: Esma Zavina (Zutphen)

EXPO: 1e prijs: Tristan (Acquoy) 2e prijs: Lotte (Heerde) 3e prijs: Robin (Apeldoorn)

FASHION: 1e prijs: Mare (Nijmegen)

FILM: 1e prijs: Mare (Nijmegen) 2e prijs: Samuel (Eefde) 3e prijs: Emma (Tiel)

MUZIEK: 1e prijs: Dysania (Culemborg) 2e prijs: Mirte (Culemborg) 3e prijs: Amy (Eefde)

TAAL: 1e prijs: Tara (Heteren)

THEATER: 1e prijs: Qinn & Amy (Eefde)

Ontwikkelingstraject: Kunstbende is hét creatieve platform voor jongeren tussen de 13 en 19 jaar oud. Deze online en offline community biedt een plek waar jongeren hun creativiteit kunnen ontdekken en ontwikkelen op het gebied van Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Via tutorials en workshops leren ze nieuwe vaardigheden en kunnen ze oproepen plaatsen voor bijvoorbeeld bandleden of videoclipmakers op het prikbord. Daarnaast is er een wedstrijdtraject waarbij jongeren podiumervaring opdoen tijdens een voorronde in hun eigen provincie. De eersteprijswinnaars van de voorronde zullen deelnemen aan het landelijke Kunstbende Young Creators Festival op 30 september in de Melkweg Amsterdam. De winnaars van het festival krijgen gedurende een jaar begeleiding van een persoonlijke coach om zich voor te bereiden op optredens op grote podia, variërend van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Bannerfoto gemaakt door Marcel Krijgsman