Landbouw award winnares Ellen Willems
Algemeen

Stadsboerin Doetinchem Wint Europese Landbouwprijs!

Op 4 december won Ellen Willems van Stadsboerin Doetinchem de Publieksprijs tijdens de Europese ARIA Awards. Met de meeste stemmen uit 24 finalisten ging de felbegeerde award naar dit unieke sociaal economische plattelandsproject in Doetinchem.

Ellen Willems is trotse winnares

“Geweldig! Europa heeft plekken nodig waar mensen in verbinding met elkaar en de natuur samenleven. Ik hoop dat dit andere mensen inspireert om ook deze plekken te creëren.”

Stadsboerin Doetinchem was de enige Nederlandse inzender in de categorie ‘beste sociaal economische plattelandsprojecten’. Op 4 december werden in Brussel vijf prijzen uitgereikt, waarbij Stadsboerin Doetinchem verreweg de meeste stemmen kreeg.

ARIA-Awards

Elk jaar strijden agrarische- en plattelandsprojecten binnen de EU om de vijf ARIA-Awards. Stadsboerin Doetinchem blinkt uit in sociale inclusie, educatie, gezond voedsel, milieuvoordelen, innovatie en netwerken.

Stadsboerin Doetinchem, op het terrein van de voormalige gevangenis De Kruisberg, is een ontmoetingsplek met moestuinen, een ontvangstruimte en een landwinkel. Het project, onderdeel van LEADER Achterhoek, draagt bij aan het versterken van het netwerk Achterhoek Food.

Positieve impact in Doetinchem

Het project brengt mensen samen, leert tuinieren en koken, en creëert nieuwe natuur en biodiversiteit. Samenwerking met de voedselbank, scholen en andere leveranciers maakt Stadsboerin Doetinchem een verbindende kracht in de regio.