Techniekbedrijf Achterhoek
Bedrijven

Achterhoekse Metaalpracht Schittert in OOM Award Nominaties 2023

De Achterhoekse metaalbedrijven De Lepper uit Doetinchem, Giesen Coffee Roasters en Hencon uit Ulft maken dit jaar kans op de prestigieuze OOM Award Gelderland 2023. Een erkenning voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio, die op 26 januari 2024 tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Metaalunie district Oost wordt toegekend.

Toewijding aan Opleiden in de Achterhoek

De nominatie van De Lepper, Giesen Coffee Roasters, en Hencon is een bewijs van hun toewijding aan vakmanschap en continue ontwikkeling. Deze bedrijven hebben zich onderscheiden door actief bij te dragen aan het opleiden van zowel stagiaires als vast personeel.

De Lepper: Verandering omarmen door Opleiding

“De wereld om ons heen verandert, daar moet je op inspelen,” aldus Thomas Bruggert, mede-eigenaar van De Lepper in Doetinchem. Hij benadrukt het belang van opleiden voor zowel stagiaires als het vaste personeel. Voor De Lepper is opleiden niet alleen een investering in vaardigheden, maar ook in de groei en waardering van het personeel.

Giesen Coffee Roasters: Opleiden zit in het DNA

Bij Giesen Coffee Roasters in Ulft zit opleiden in het DNA van het bedrijf, aldus HR-manager Krista Jansen. Het hele team draagt bij aan het opleiden, wat resulteert in stappen vooruit voor alle medewerkers, ongeacht leeftijd of dienstverband. De nominatie voor de OOM Award erkent de inspanningen van Giesen Coffee Roasters op het gebied van opleiden.

Hencon: Intern Opleiden voor Complexe Machines

Manager service support Maurits Rutjes van Hencon uit Ulft benadrukt dat het werk aan complexe machines niet zomaar op school kan worden geleerd. Intern opleiden, met een mentorsysteem en samenwerking met afstudeerders, staat centraal bij Hencon. Deze aanpak motiveert medewerkers om nieuwe kennis op te doen en draagt bij aan de unieke sfeer bij Hencon.

De Spannende Race naar de OOM Award

De genomineerden worden beoordeeld op basis van bijscholingsactiviteiten, begeleiding van leerlingen en het aanbieden van stageplaatsen. Een vakjury zal de bedrijven bezoeken en een weloverwogen eindoordeel vellen. De winnaar van de OOM Award Gelderland 2023 wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Metaalunie district Oost.

Over de OOM Award

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Met ruim 14.000 aangesloten bedrijven en bijna 160.000 werknemers, streeft OOM ernaar het vakmanschap in de sector naar een hoger niveau te tillen. De Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie zijn gezamenlijk betrokken als bestuurders van OOM.

Foto: Olivier Huisman