Bedrijven

metaalbedrijf uit doetinchem meest actieve leerbedrijf

Doetinchems metaalbedrijf de lepper bekroond als top leerbedrijf

Hazerswoude-Dorp, 27 januari 2024 – In een spannende strijd om de prestigieuze OOM Award 2023 voor de regio Gelderland, heeft het Doetinchemse metaalbedrijf De Lepper de overwinning behaald. Deze erkenning voor het meest actieve leerbedrijf in de metaalsector werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Metaalunie district Gelre bekendgemaakt. De Lepper, bekend om zijn toewijding aan vakmanschap en opleiding, liet hiermee de andere genomineerden, Giesen Coffee Roasters en Hencon uit Ulft, achter zich.

De jury prees alle genomineerden voor hun buitengewone inzet in opleiding en coaching. De Lepper viel in het bijzonder op door zijn unieke aanpak in het ontwikkelen van jong talent en het bieden van kansen aan werknemers met diverse achtergronden. ”Bij De Lepper is er ruimte voor iedereen. Of het nu gaat om stagiaires, werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt of zij-instromers, iedereen krijgt de kans om te groeien in een ontspannen en ondersteunende werkomgeving”, aldus het juryrapport.

Bekijk de video van OOM Award-winnaar De Lepper.

Een blik op de toekomst met de lepper

Thomas Bruggert, mede-eigenaar van De Lepper, benadrukt het belang van aanpassing aan de veranderende wereld. ”Opleiden is essentieel om bij te blijven met de tijd. Het gaat niet alleen om stagiaires, maar ook om ons vaste personeel. Door voortdurend te investeren in hun ontwikkeling, creëren we een cultuur van waardering en groei”, zegt Bruggert.

OOM Awards: een katalysator voor vakmanschap

De OOM Awards, geïnitieerd door OOM, het scholingsadviesbureau van de metaalbewerking, zijn een erkenning voor bedrijven die een stap verder gaan in het bevorderen van vakmanschap. De nominaties worden bepaald op basis van diverse criteria, waaronder het aantal bijscholingsactiviteiten, begeleiding van leerlingen en de stimulans vanuit de werkgever voor leren op de werkvloer. Een vakjury bezoekt de genomineerde bedrijven en brengt het vervolgens een eindoordeel uit.

Foto: Olivier Huisman