Uitstapjes

Graveltestdag voor fietsenthousiastelingen

Verken diverse facetten van wielersport

BORCULO – Gravelen is de nieuwste sensatie onder wielerfans: een discipline die voornamelijk draait om het rijden op halfverharde wegen, meestal met speciale gravelbikes. Op zaterdag 11 mei krijgen nieuwsgierige fietsliefhebbers de kans om vrijblijvend kennis te maken met deze opkomende tak van wielersport.

Wielerspeciaalzaak Woest in Borculo organiseert die dag een bijzondere graveltestdag. “Met het nieuwe wielerseizoen in volle gang, willen we fietsenthousiastelingen de kans geven om kennis te maken met diverse facetten van de wielersport”, aldus Edwin Ruumpol, bedrijfsleider bij Woest.

Tijdens het Woest Test Event kunnen liefhebbers verschillende merken en modellen uitproberen. “Mensen kunnen zelf ervaren wat gravelen inhoudt door vrijblijvend de natuur in te trekken met een van onze gravelbikes.”

Naast gravelbikes heeft Woest op deze dag ook verschillende racefietsen en mountainbikes beschikbaar om te testen. “We hebben verschillende routes uitgestippeld die passen bij de verschillende fietsen. Je kunt deze routes alleen of in een groep rijden. Wij zorgen voor de nodige voorzieningen, waaronder koffie, thee, frisdrank en na afloop een hamburger om bij te tanken.”

De routes zijn niet al te lang en voor iedereen goed te doen. “Er is een route van ruim twintig kilometer voor racefietsen en een tocht van ongeveer achttien kilometer voor gravelbikes. Mountainbikers kunnen een deel van de uitdagende mtb-route rond Lochem en de Lochemse Berg uitproberen, zodat ze de ervaring opdoen op terrein waar deze fiets thuishoort.”

“Dit zijn geen lange tochten, maar dat is ook niet de bedoeling. Het draait vooral om het testen: voor degenen die overwegen een fiets aan te schaffen, maar nog niet zeker weten welke discipline het beste bij hen past. Voor wie wel al een keuze heeft gemaakt, hebben we speciale prijzen voor onze fietsen tijdens de testdag.”

De winkel van Woest aan De Korenbree 24 dient als start- en eindpunt. De testdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Foto: Roderic Kreunen